Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) trešdien nevienojās par atbalstu nevienam no izvirzītajiem Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāja amata kandidātiem un pieļāva, ka ceturtdien paredzētajā Nacionālās drošības padomes sēdē varētu parādīties arī jaunas kandidatūras biroja direktora amatam.
Šādu viedokli trešdien žurnālistiem pauda NDK priekšsēdētājs Vilis Krištopans. Pēc viņa teiktā, NDK nelēma par atbalstu kādam kandidātam, jo vēl joprojām spēkā ir SAB likuma normas, kas paredz vairākus ierobežojumus, kam pašlaik izvirzītie kandidāti neatbilst.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas vadītājs Arnolds Laksa, kurš ir arī NDP loceklis, pauda pārliecību, ka Saeimai neizdosies iecelt SAB vadītāju līdz pašreizējā tā direktora Laiņa Kamaldiņa pilnvaru beigām - 28 aprīlim.

Komentējot iespējamību, ka uz SAB šefa amatu atkārtoti varētu izvirzīt arī Kamaldiņu, Krištopans sacīja: "Jautājumu par Kamaldiņu nevar izskatīt, kamēr premjera partija saka, ka SAB direktors būs Kažociņš, un viss! Tā ir nostādīts jautājums!"

Krištopans norādīja, ka, viņaprāt, šobrīd "netiek ņemtas vērā Latvijas intereses, bet visu vada iekšpolitiskās - kā nostiprināt savu politisko ietekmi". Krištopans arī prognozēja, ka, apstiprinot Kažociņu šajā amatā, varētu rasties problēmas, tomēr viņš nevēlējās sīkāk komentēt savu prognozi. "Šī informācija nav publiska, jums nav pielaides slepenai informācijai," teica Krištopans.

Laksa savukārt prognozēja, ka NDP ceturtdien neizvirzīs kandidātu SAB direktora amatam un atzina, ja šo kandidātu būs daudz, varētu būt problemātiski panākt balsu vairākumu par labu kādam no SAB direktora amata pretendentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!