Rīgas mērs Gundars Bojārs uzdevis domes Audita un revīzijas pārvaldei veikt revīziju Rīgas atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā "Getliņi EKO", un jau tagad ir pamats domāt par rupjiem finanšu pārkāpumiem, kuru dēļ Rīgas mērs varētu ierosināt mainīt uzņēmuma vadību.
Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Guntars Kukuls sacīja, ka revīzija sākta pēc vairākām sūdzībām, kas pēdējā laikā saņemtas no Rīgas sabiedrisko pakalpojumu regulatora, domes Vides departamenta un Vides ministrijas.

Kukuls teica, ka revīzija "Getliņi EKO" vēl nav beigusies, taču pēc tās uzņēmuma īpašnieki varētu spriest par iespējamo vadības maiņu. "Getliņi EKO" lielākais īpašnieks ir Rīgas dome, bet daļas pieder arī Vides ministrijai un Stopiņu pagastam, sacīja Kukuls.

Arī ekonomikas ministrs Juris Lujāns trešdien žurnālistiem uzsvēra, ka uzskata "Getliņi EKO" vadību par nekompetentu. "Tur būs vadības maiņa un uzņēmuma sakārtošana un tad beidzot varēs izdarīt to, ko vajadzēja izdarīt jau pagājušajā vasarā - mainīt uzņēmumam izsniegto licenci [enerģijas ražošanai], ko iepriekš "Getliņi" nevarēja panākt, jo nevarēja iesniegt biznesa plānu. Tādā stāvoklī, kādā "Getliņi" ir tagad, nekādu jaunu licenci piešķirt tiem nav iespējams," klāstīja ministrs.

Lujāna neizpratni arī radījis "Getliņi EKO" ģenerāldirektora Egona Lavendeļa teiktais, ka, pat neskatoties uz pieprasīto enerģijas iepirkuma tarifa palielināšanu, uzņēmums strādās ar zaudējumiem, kas liek apšaubīt ne tikai uzņēmuma vadības kompetenci, bet tā rentabilitāti vispār.

"Getliņi EKO" ģenerāldirektors Egons Lavendelis līdz Audita un revīzijas pārvaldes slēdziena saņemšanai atteicās sniegt jebkādus komentārus.

SIA "Getliņi EKO" apsaimnieko pilsētas atkritumu izgāztuvi un nodarbojas ar alternatīvās enerģijas ražošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!