Rīgā topošo jauno tiltu pāri Daugavai, kuru pašlaik dēvē par Dienvidu tiltu, varētu nosaukt Polijas galvaspilsētas Varšavas vārdā, bet šis ierosinājums vēl nav apspriests Rīgas domes struktūrās un izskanējis tikai kā ideja.
Domes Kultūras komitejas vadītājs Dainis Īvāns pastāstīja, ka Dienvidu tiltu varētu nosaukt Varšavas vārdā. Rīgas domē pašlaik apspriež iespēju nodēvēt Polijas galvaspilsētas vārdā kādu objektu vai ielu, jo Varšavā pavasarī piešķīra Rīgas vārdu vienam no pilsētas skvēriem.

Īvāns pauda atbalstu idejai nodēvēt Dienvidu tiltu par Varšavas tiltu, norādot, ka šī procedūra būs vienkāršāka par ielas pārdēvēšanu, jo nebūs jāmaina adreses un pieraksti ielas iedzīvotājiem. Īvāns arī atzina, ka pagaidām Varšavas vārda došana tiltam ir tikai ideja, ko atbalstījuši vairāki deputāti.

Rīgas mērs Gundars Bojārs, Varšavā atklājot Rīgas skvēru, informēja par ieceri iemūžināt arī Varšavas vārdu Rīgas kartē, bet neatklāja, kam šo vārdu varētu piešķirt. Bojārs atzina, ka iecere ir ļoti laba, bet nevēlējās to precizēt. Uz jautājumu par Dienvidu tilta iespējamo nodēvēšanu Varšavas vārdā Bojārs atbildēja īsi: "Es to neesmu teicis."

Savukārt Attīstības komitejas vadītājs Andris Ameriks sacīja, ka atbalsta Dienvidu tilta vārda saglabāšanu topošajam tiltam, jo "tas iegājis tautā". Savukārt Varšavas vārdā varētu nodēvēt kādu ielu Krasta ielas rajonā pie "Chrysler" centra.

Pašlaik Dienvidu tilta skiču projektu izstrādā kompānija "Tiltprojekts", kas to plāno izdarīt lidz 18.oktobrim, konkursu par tiesībām celt Dienvidu tiltu Rīgas dome gatavojas izsludināt gada otrajā pusē. Dienvidu tilts savienos Bauskas ielu pie a/s "Rīgas piena kombināts" un Maskavas ielu pie Slāvu tilta nobrauktuves. Tilta būvniecību varētu pabeigt 2003.gada beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!