Jaunā partija (JP) apsvērs tautas nobalsošanas ierosināšanas iespēju par valsts akciju sabiedrības Latvenergo privatizāciju, ja šajā jautājumā neizdosies rast dialogu ar valdību veidojošajām partijām, paredz JP kongresā pieņemtā rezolūcija, raksta “Neatkarīgā Rīta Avīze” (NRA).
Jaunās partijas iniciatīvu varētu atbalstīt arī Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), kas referenduma ierosināšanu šajā jautājumā jau apsvērusi, taču līdzekļu trūkuma dēļ nav rīkojusies.

Valdības izstrādātajos priekšlikumos Latvenergo privatizācijā ignorēti neatkarīgu enerģētikas ekspertu atzinumi par Latvenergo privatizāciju, tautsaimniecības attīstības valdošās tendences un sabiedrības intereses, teikts JP rezolūcijā.

JP uzskata, ka Latvijas apstākļos ekonomiski pamatota ir vienota vertikāli integrēta uzņēmuma saglabāšana un būtiska Latvenergo akciju daļa jāpārdod Latvijas iedzīvotājiem par privatizācijas sertifikātiem. Sabiedrības interesēm neatbilstoša Latvenergo privatizācija veicināšot Latvijas ekonomiskās un politiskās neatkarības zaudēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!