Foto: LETA

Koalīcijas partneri pirmdien, 14. martā, atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumus paredzēt piemaksas pedagogiem darbā ar Ukrainas bēgļu bērniem, kā arī Ukrainas studentiem nodrošināt stipendijas.

Preses konferencē pēc koalīcijas partneru sanāksmes izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (Konservatīvie) informēja, ka partijas tika informēts par indikatīvo finansējumu, lai Ukrainas bēgļiem nodrošinātu izglītību.

Atbalsts plānots divos blokos. Pirmais bloks paredz atbalstu pirmsskolas un vispārējā izglītībā, proti, pašvaldībām tiks piešķirta mērķdotācija, lai pedagogiem par darbu ar ukraiņu bērniem izmaksātu atalgojumu 257 eiro apmērā, tāpat plānots finansējums izglītības materiāliem un asistenta pakalpojumiem.

Savukārt otrs bloks paredz atbalstu augstākajā izglītībā. Pēc Muižnieces teiktā, valsts nodrošinās stipendijas bakalaura, maģistratūras un doktorantūras programmās studējošajiem, kā arī būs paredzēts atbalsts pētniekiem un zinātniskajam personālam.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) atzina, ka regulējums valstī jau patlaban atļauj sniegt individuālu atbalstu ukraiņu bērniem, tomēr regulējums būtu paplašināms, lai ukraiņu bērniem palīdzētu ne tikai latviešu valodas apguvi, bet arī iespēju robežās mācību procesā piesaistītu pedagogus no Ukrainas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!