Latgales priekšpilsētas Administratīvā komisija ceturtdien piemēroja 25 latu naudas sodu nama Rīgā, Čaka ielā 104, pārvaldniekam par sniega nenotīrīšanu no jumta, informēja komisijas vadītājs Viktors Gorbunovs.
Kā ziņots, decembra sakumā no minētās ēkas jumta ledus gabals uzkrita 1922.gadā dzimušai sievietei uz galvas. Viņa no gūtajām traumām notikuma vietā mira.

Gorbunovs sacīja, ka komisija, piemērojot sodu, ņēma vērā to, ka nama pārvaldnieks iepriekš bijis uzlicis norobežojumus pie ēkas, lai pasargātu gājējus no jumta krītošā sniega.

Tika arī ņemts vērā, ka laikā, kad sievietei uz galvas uzkrita ledus gabals, pie ēkas dežurēja sētnieks, kurš gaidīja sniega notīrīšanas brigādi un brīdināja gājējus turēties tālāk no ēkas. Taču, kā komisijas sēdē apgalvoja nama pārvaldnieks, sieviete sētnieka norādījumus nav ņēmusi vērā.

Kā atzinusi Administratīvā komisija, ēkas jumts no sniega tomēr bija jānotīra laikus, tāpēc nama pārvaldniekam piemērojams 25 latu sods. Maksimālais naudas sods, kādu var piemērot par šo administratīvo pārkāpumu, ir 50 lati.

Komisijas lēmumu mēneša laikā var apstrīdēt Rīgas domes Administratīvajā komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!