Foto: LETA
Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vadība, karavīri, zemessargi un jaunsargi piektidien piedalīsies tradicionālajā Karoga dienas pasākumā Skrundā, lai pieminētu 1919.gada 29.janvāra notikumus, kad pulkveža Oskara Kalpaka vadītais bataljons atbrīvoja Skrundu no lieliniekiem un izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru, kas noteica atbrīvošanas cīņu turpmāko gaitu, informē Aizsardzības ministrija.

Plkst.13 pie Skrundas kaujas piemiņas akmens notiks atceres brīdis ar bruņoto spēku kapelāna aizlūgumu, ziedu nolikšanu, svinīgām uzrunām un zalvēm. Pasākuma izskaņā plkst.14 Skrundas kultūras namā notiks bruņoto spēku orķestra un Skrundas vidusskolas ansambļa koncerts.

Visas dienas garumā kultūras namā būs apskatāma karavīru formu, ieroču un ekipējuma izstāde, kā arī notiks nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas ekipējuma demonstrēšana. Savukārt no plkst.11 skvērā pie kultūras nama jaunieši sacentīsies piedzīvojumu spēlē "Jaunie Skrundas sargi".

Tāpat kā pērn, Karogu dienas pasākumos piedalīsies arī NBS Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta jaunā patruļkuģa "Skrunda" apkalpe. Patruļkuģis savu nosaukumu ir ieguvis par godu vienai no nozīmīgākajām Latvijas armijas kaujām, kas norisinājusies Skrundā.

1919.gada 29.janvārī pēc Kalpaka bataljona izcīnītās uzvaras pār Skrundu lepni plīvoja sarkanbaltsarkanais karogs. Atceroties šo nozīmīgo uzvaru, Skrundā katru gadu tiek svinēta Karoga diena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!