Foto: LETA

Pieminot komunistiskā genocīda upurus un atceroties vienu no drūmākajām dienām Latvijas vēsturē, piektdien, 25. martā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicina domāt par to, cik liels ir mūsu tautas spēks.

Videouzrunā Vējonis uzsver, ka šajā dienā padomju okupācijas vara piespieda tūkstošiem cilvēku atstāt savas mājas un zemi, un lika doties izsūtījumā. "Okupācijas varas veiktais noziegums pret Latvijas tautu izjauca ģimenes un dzimtas, atņēma sapņus un nākotni. Daudzi atdeva visdārgāko – dzīvību. Bija viss pamats padoties un vilties, tomēr tā nenotika. Latviešu tauta ne tikai izdzīvoja okupācijas laiku, bet vēl vairāk – izcīnīja tiesības valdīt savā zemē," sacīja Vējonis.

Valsts prezidents uzrunā uzsvēra, ka šodien, pēc 67 gadiem, mēs turpinām nostiprināt savu valsti. "Vēl vienu 25. martu mēs nepieļausim. Tieši tāpēc mēs stiprinām savas valsts aizsardzības spējas. Tāpēc mēs stāvam vienoti ar Ukrainu. Mēs ļoti labi zinām, ko nozīmē agresija, vēršanās pret nevainīgiem cilvēkiem un tautu. Mēs nekad neļausim svešām varām bradāt pār mūsu cilvēkiem. Valsts īstenos savu pienākumu," apliecināja Vējonis.

Uzrunā Valsts prezidents minēja, ka grūtībās var būt vilinājums padoties, un ir daudz iespēju vilties, tomēr aicināja ikkatru Latvijas iedzīvotāju apņemties izaicinājumiem pretī likt darbus, kas stiprinās zemi un tautu.

"Pieminot 25. marta deportāciju upurus un domās pārstaigājot mūsu tautas traģiskākās dienas, atcerēsimies, ka mūsu tautas spēks ir liels un neaptverams," uzrunā atgādināja Vējonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!