Foto: DELFI

Par 11.Saeimas Pieprasījumu komisijas vadītāju piektdien ievēlēts "Vienotību" pārstāvošais deputāts, arī aizsardzības ministrs un šī amata kandidāts Artis Pabriks.

Lūgts skaidrot, kāpēc viņš ievēlēts komisijas vadītāja amatā, ja pretendē uz ministra portfeli, Pabriks norādīja, ka "nevajag teikt hop, pirms nav pārlēkts", jo valdība vēl ir jāapstiprina. Ja tas notiks, Pabriks noliks savu mandātu un komisija varēs ievēlēt jaunu vadītāju, sacīja jaunievēlētais vadītājs. Viņš gan nevēlējās komentēt neoficiāli izskanējušo versiju, ka komisiju varētu vadīt Ojārs Ēriks Kalniņš (V).

Komisijas priekšsēdētāja vietnieka amatā ievēlēts Zatlera Reformu partijas (ZRP) pārstāvis Juris Viļums, bet komisijas sekretārs būs Neatkarīgo deputātu grupas vadītājs Klāvs Olšteins.

Pieprasījumu komisijā darbosies arī Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK pārstāves Inese Laizāne un Vineta Poriņa, Zaļo un Zemnieku savienības deputāti Uldis Augulis, Augusts Brigmanis un Rihards Eigims, "Saskaņas centra" (SC) pārstāvji Jānis Ādamsons, Igors Meļņikovs, Mihails Zemļinskis, Andrejs Elksniņš, Sergejs Potapkins un Ivars Zariņš.

Komisijā ievēlēti arī "Vienotības" deputāti Jānis Reirs, Inguna Rībena un Ilma Čepāne, kā arī ZRP pārstāvji Inga Bite un Edmunds Sprūdžs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!