Baltijas jūras piekrastes attīstības aģentūra plāno turpināt Ventspils starptautiskā radioastronomijas centra attīstību, piesaistot Eiropas Savienības (ES) finansējumu vairāk nekā 2 miljonu eiro apjomā.
Ventspils domes ekonomikas nodaļas vadītāja Rūta Valtere pastāstīja, ka trešdien centrā notikušajā aģentūras sēdē izskatīti priekšlikumi, kas būtu jādara, lai attīstītu centra izmantošanas iespējas. Iespējams, aģentūra organizēs konferenci, lai plašākā mērogā iepazīstinātu ar centru un tā izmantošanas iespējām dažādās nozarēs.

Valtere arī informēja, ka ir pieņemts konceptuāls lēmums par projekta pārņemšanu no Ziemeļkurzemes reģionālās attīstības aģentūras, un turpmāk to īstenos Baltijas jūras piekrastes attīstības aģentūra, kurā ir iesaistījušās astoņas Kurzemes pašvaldības.

Jau ziņots, ka centrā notiek izpēte, lai noskaidrotu 32 un 16 metrus augsto antenu izmantošanas iespējas tūrismā, uzņēmējdarbībā un izglītībā. Izpētes projektam 128 800 eiro finansējumu piešķīris ES mazo projektu fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!