Foto: F64

Viens no zemes īpašniekiem, fiziska persona, pieteicis savas pirmpirkuma tiesības uz bijušo prokuratūras ēku Dzirnavu ielā 113, Rīgā, kuru plānoja izsolīt VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ), informēja VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Zemes īpašnieks jau iemaksājis 120 000 eiro nodrošinājuma naudu.

Ēkas pārdošanas cena ir 1,2 miljoni eiro. Darījums tiks noslēgts 2022. gada sākumā, informēja Vārna.

Nekustamā īpašuma kopējā platība ir 3586,7 kvadrātmetri, un ēkas kadastrālā vērtība šā gada 1.janvārī bija 1 929 103 eiro.

No 2009. līdz 2021. gada rudenim ēku Dzirnavu ielā 113 izmantoja prokuratūra. Šī gada oktobrī prokuratūra pārcēlās uz Aspazijas bulvāri 7. Jaunajā ēkā turpmāk ir apvienoti darbinieki no piecām dažādām adresēm Rīgā.

Šā gada pavasarī VNĪ nolēma pārdot ēku, jo tā vairs nav nepieciešama publiskā sektora funkciju nodrošināšanai. Ēkas atsavināšana sniedz iespēju iegūtos līdzekļus ieguldīt valstij nepieciešamo īpašumu sakārtošanā un mūsdienīgu biroju izveidē.

Saskaņā ar VNĪ stratēģiju uzņēmums sadarbojoties ar resoriem un to padotības iestādēm lemj par īpašumu nepieciešamību valsts pārvaldes funkciju veikšanai. Ja īpašums tiek atzīts par piemērotu valsts pārvaldei, izvērtējot visus riskus un ieguvumus, tas tiek pielāgots konkrētas iestādes vajadzībām, ja netiek atzīts par nepieciešamu, tiek pārdots publiskā izsolē, iegūtos līdzekļus novirzot valstij nepieciešamo īpašumu sakārtošanā, vai nodots citiem valdītājiem, piemēram, pašvaldībām.

VNĪ dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!