Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja trešdien nolēma piešķirt līdzfinansējumu 17 493 latu apjomā pilsētas rotāšanai NATO sammita laikā, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Iepriekš sammita rīkotāji šim nolūkam no pilsētas budžeta lūguši vairāk nekā 85 900 latu. Pēc pilsētas atteikuma NATO samita organizācijas birojs pārskatījis noformējuma koncepciju, samazinot tā īstenošanai nepieciešamo finansējumu. Izmaksas samazinātas, atsakoties no informatīvo plakātu izvietošanas sabiedriskā transporta pieturvietās.

Pārskatītā projekta kopējā tāme ir 37 958 lati, no šīs summas 17 492 latu lielu līdzfinansējumu Aizsardzības ministrija lūdzis no Rīgas domes. Komiteja nolēma piešķirt līdzfinansējumu, budžeta grozījumos palielinot pilsētas noformējumam plānotos līdzekļus.

Par pašvaldības līdzekļiem paredzēts finansēt plakātu ar NATO samita emblēmu izvietošanu pie tiltu un pārvadu stabiem, kā arī lielformāta gaismas ķermeņu – "gaismas bumbu" – izvietošanu Rīgas centrā. Kā teikts noformējuma aprakstā, " "gaismas bumbas" ir 2 metru diametrā lielas un to izgaismojums var mainīt krāsu. Īpaši efektīgi tas varētu izskatīties starp kokiem, atgādinot milzu mēnesi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!