Otrdien Ministru kabinets lēma par 403 790 latu finansējuma piešķiršanu pašvaldībām, lai nodrošinātu iespēju pašvaldību publiskajās bibliotēkās bez maksas izmantot internetu.
Bibliotēku likums nosaka, ka valsts un pašvaldību bibliotēku lietotājiem ir tiesības bez maksas izmantot publiski pieejamos datorus, internetu un vispārpieejamos elektroniskās informācijas resursus.

Mērķdotācija pašvaldībām aprēķināta pamatojoties uz valsts aģentūras „Kultūras informācijas sistēmas" iesniegto informāciju, un to piešķir, lai pašvaldība daļēji segtu interneta abonēšanas izmaksas, kā arī maksu par izveidotās infrastruktūras vienotā 1. līmeņa palīdzības dienesta pakalpojumu izmantošanu.

Pašvaldību bibliotēkām mērķdotācijas tiks piešķirtas, lai segtu izmaksas, kas Valsts vienotajā bibliotēku informācijas sistēmā radušās no šā gada 1. janvāra līdz 31. decembrim.

Mērķdotācijas apmērs katrai pašvaldībai tiek aprēķināts proporcionāli interneta abonēšanas izmaksām pašvaldības bibliotēkās, maksai par palīdzības dienesta pakalpojumiem un valsts budžeta finansējuma.
Mērķdotācijas pašvaldībām tiks piešķirtas saskaņā ar Ministra kabineta rīkojumu, kuru sagatavo Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija.

Lai samazinātu nepieciešamo pašvaldību līdzfinansējumu, ministrija aicina pašvaldībai noteikt kārtību datoru un interneta bezmaksas izmantošanai pašvaldību publiskajās bibliotēkās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!