Foto: Shutterstock

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā ceturtdien, 10. decembrī, tika atbalstīts ierosinājums izmaksāt Rīgas skolu pedagogiem vienreizēju piemaksu par darbu Covid-19 ārkārtas situācijas laikā.

Piemaksa tiks izmaksāta Rīgas pašvaldības vispārizglītojošo skolu, pirmsskolas izglītības, interešu izglītības, sporta izglītības iestāžu un mūzikas un mākslas skolu pedagoģiskajiem darbiniekiem. Katram skolotājam tiks izmaksāti 75 eiro.

Piemaksas tiks izmaksātas no Rīgas domes rezerves fonda līdzekļiem, kopējā summa sastāda 863 475 eiro.

Balsojumā interešu konflikta iespējamības dēļ nepiedalījās Anna Vladova (Saskaņa), Dainis Locis (NA/LRA), Iveta Ratinīka (LA) un Antonija Ņenaševa (APP).

Deputātiem iesniegtais ziņojums liecina, ka Covid-19 ārkārtējās situācijas laikā pedagogiem bija jārīkojas nekavējoši, tas pedagogiem radīja papildus darbu, darba intensitātes palielināšanos un nepieciešamību ieguldīt personisko resursus attālinātā darba nodrošināšanai. Vienlaikus darbu turpināja pirmsskolas izglītības iestādes, kas nodrošināja bērnu apmācību klātienē.

Pedagogi, veicot savu pamatdarbu, ir spējuši mobilizēties un nodrošināt valstī noteiktās prasības epidemioloģiskās drošības ievērošanā. Liels darbs tika ieguldīts, nodrošinot 2019./2020.m.g. nobeiguma pārbaudījumu un eksāmenu organizēšanu, vasaras nometņu organizēšanu un veicot organizatoriskos darbus, gatavojoties jaunajam mācību gadam, atzīmēja domē.

Valstī atkārtoti izsludinātās ārkārtas situācijas dēļ pedagogiem ievērojami pieaugusi darba intensitāte, organizējot un nodrošinot attālinātās mācības, kā arī vienlaikus mācības klātienē skolēniem gan vispārējā izglītībā, gan interešu un profesionālās ievirzes izglītībā.

Pedagogiem valstī noteiktajā ārkārtas periodā nepārtraukti bija jāpiemērojas darba organizācijas izmaiņām un jārod radoši risinājumi, lai bērniem būtu iespēja saņemt kvalitatīvu un pilnvērtīgu izglītību, paralēli ieviešot jaunus digitālos risinājumus, kā arī saņemt regulāru atgriezenisko saiti par paveikto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!