Foto: LETA
Valdība otrdien piešķīra vairāk nekā 100 000 latu, lai izpildītu pirmo spēkā stājušos valstij nelabvēlīgo tiesas spriedumu Talsu traģēdijas lietā.

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Iekšlietu ministrijai (IeM) piešķirti 101 296 latu, lai izmaksātu Augstākās tiesas (AT) Senāta piespriesto kompensāciju Talsu traģēdijā cietušajam Andrim Zasam un segtu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) tiesāšanās izdevumus.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka nesen stājās spēkā pirmais spriedums Talsu traģēdijas lietā, kurš liek VUGD cietušajam Zasam izmaksāt 100 000 latu kompensāciju. Par 1997.gada 28.jūnijā notikušās Talsu traģēdijas nodarītā morālā kaitējuma kompensēšanu kopumā tiesās iesniegtas vairāk nekā desmit prasības, kas pašlaik ir dažādās izskatīšanas stadijās.

Traģēdija notika 1997.gadā IeM rīkotajos svētkos, kuros, lūstot autopacēlāja strēlei, no 19 metru augstuma nokrita grozs ar 22 cilvēkiem. Kritienā dzīvību zaudēja deviņi bērni, bet vēl vairāki tika smagi savainoti. Pēc traģēdijas no amata atkāpās toreizējais iekšlietu ministrs Dainis Turlais.

2002.gadā krimināllietā, kas bija ierosināta par traģēdiju, tiesa attaisnoja bijušo Talsu ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieku Pēteri Bekmani un inspektoru Modri Keiselu, savukārt bijušajam VUGD priekšnieka vietniekam Pāvelam Zagorskim piespriests nosacīts brīvības atņemšanas sods uz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!