Valsts un Rīgas dome, piešķirot 3,7 miljonus latu SIA "Stadions" "Skonto" halles piemērošanai 2006.gada pasaules hokeja čempionātam, nav izvirzījusi nosacījumu, ka halle jāsaglabā.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs veselības ministrs Gundars Bērziņš (TP), valsts piešķirtie līdzekļi "Skonto" halles piemērošanai pasaules hokeja čempionāta vajadzībām bija vienreizējs ieguldījums, lai nodrošinātu čempionāta norisi, tā kā jaunu otro halli Latvijā nebija iespējams uzcelt. Līdzīgi savulaik arī ieguldīti līdzekļi, lai nodrošinātu "Eirovīzijas" dziesmu konkursa norisi.

Šīs teritorijas apbūve gan ir jāizvērtē pilsētas attīstības kontekstā, uzskata Bērziņš.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Edmunds Krastiņš (TP) norādīja, ka dome 2,5 miljonus latu SIA "Stadions" pārskatījusi saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu. Viņš arī uzsvēra, ka nauda pārskaitīta tieši hokeja čempionāta rīkošanai.

Kā liecina rīkojuma teksts, halles īpašniekiem nekādas saistības par tās saglabāšanu nav paredzētas.

Krastiņš norādīja, ka prasība halli saglabāt būtu bijusi nekorekta pret īpašnieku. Tādā gadījumā būtu bijis jālemj arī par valsts un pašvaldības līdzdalību celtnes uzturēšanā, uzskata domnieks.

Viņš arī norādīja, ka katlumāja un žogs, kura izbūvei sakarā ar hokeja čempionātu pašvaldība nolēma piešķirt SIA "Stadions" papildu 300 000 latu, paliks pašvaldības īpašumā.

Kā ziņots, "Skonto" halli pēc 2006.gada pasaules hokeja čempionāta plānots nojaukt un tās vietā būvēt dzīvojamās un darījumu augstceltnes.

Teritorijā starp Melngaiļa ielu, Strēlnieku un Hanzas ielu iecerēts uzbūvēt dzīvojamās un biroju telpas 33 000 kvadrātmetru platībā. Plānotas arī vietas 530 automašīnām 15 000 kvadrātmetru platībā.

Projekta pirmā kārta paredz izbūvēt pasaules hokeja čempionātam nepieciešamās telpas pie halles. Tās paredzēts saglabāt arī vēlāk, kad tiks turpināta teritorijas apbūve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!