Foto: LETA
Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja pirmdien, 18. februārī, atbalstīja 250 000 eiro piešķiršanu Rīgas pilsētas mobilitātes vīzijas pilnveidei un konceptuālu publiskās ārtelpas risinājumu izstrādāšanai konkrētās pilsētas teritorijās.

Līdzekļus projektam "Starptautiska līmeņa novērtējuma nodrošināšana Rīgas transporta sistēmas ilgtspējīgas mobilitātes rīcības programmas daļām – Vidēja termiņa rīcības programma un ilgtermiņa rīcības programma" piešķirs no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda, kurā uz 2019. gada 1. februāri ir 1 062 396 eiro līdzekļu atlikums.

Pilsētas attīstības departaments projekta aprakstā skaidro, ka galvaspilsētā šobrīd izstrādā Rīgas transporta sistēmas ilgtspējīgas mobilitātes rīcības programmu. Tās mērķis ir izstrādāt tādas programmas, kas nodrošinātu cilvēku un komercdarbības mobilitāti, teritoriju sasniedzamību un objektu pieejamību tās iedzīvotāju labākai dzīves kvalitātei.

Šobrīd projektā izstrādāts esošās situācijas ziņojums, veikta autovadītāju aptauja, un izstrādāta īstermiņa programma, kuru šobrīd vērtē eksperti.

Projekta izstrādē nepieciešams nodrošināt starptautiska līmeņa ekspertu novērtējumu ar pieredzi mobilitātes un publiskās ārtelpas stratēģiju izstrādē, minēts projekta aprakstā.

Konsultācijas vidējā un ilgtermiņa rīcības programmai kopumā izmaksās 135 000 eiro, rakstīts projekta tāmē.

Rīgas pilsētas mobilitātes vīzijas pilnveidošana un vizualizāciju izstrāde maksās 65 000 eiro. Savukārt ielu un publisko ārtelpu koncepta dizainu izstrāde – 50 000 eiro.

Projektu vadības pārvaldes vadītāja Oksana Dumpe deputātiem pastāstīja, ka līgumcena par ekspertu pakalpojumiem tiks precizēta atklāta konkursa kārtībā.

Rīgas transporta sistēmas ilgtspējīgas mobilitātes rīcības programmas izveidei Rīgas dome jau pērn piešķīra 360 000 eiro.

Ziņots, ka Rīgas dome pasūtījusi arī 298 000 eiro vērtu pētījumu par iedzīvotāju pārvietošanos galvaspilsētā un Pierīgā, auto skaitīšanu un jauna transporta simulācijas modeļa aktualizēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!