Foto: Publicitātes attēli

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti ceturtdien, 6. janvārī, lēma atbalstīt 4,2 miljonu eiro piešķiršanu, lai Rīgas centra infrastruktūrā integrētu Eiropas nozīmes dzelzceļa "Rail Baltica" infrastruktūru.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments šādam mērķim grasās pieteikties Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) projektu atlasei.

Projekta vispārīgais mērķis ir nodrošināt gājējiem, velobraucējiem un sabiedriskajam transportam drošu un ērtu pārvietošanos Rīgas Centrālas stacijas pieguļošajā teritorijā.

Projekta tiešais mērķis ir uzlabot gājēju un transporta piekļuvi Rīgas Centrālās stacijas multimodālajam sabiedriskā transporta mezglam saistībā ar "Rail Baltica" dzelzceļa stacijas izbūvi, veicot nepieciešamos transporta un infrastruktūras pārkārtojumus Rīgas centra teritorijā un attīstot Rīgas centra teritorijas ērtāku savstarpējo savienojamību ap Rīgas Centrālās dzelzceļa staciju, Rīgas starptautisko autoostu, Rīgas Centrāltirgu, Daugavas promenādi un Vecrīgu.

Departaments arī noteicis prioritāri īstenojamās aktivitātes: Ģenerāļa Radziņa krastmalas, 11. novembra krastmalas, 13. janvāra ielas un Puškina ielas krustojuma saistītās infrastruktūras pārbūve, gājēju kustības pilnveide Gogoļa ielā, kanālmalas pieejamības nodrošināšana starp "Rail Baltica" Centrālās stacijas projekta robežu pie nojaucamā t/c "Titāniks" un pilsētas kanālu, kā arī pārbūvēt Timoteja un Turgeņeva ielu krustojumu.

Priekšizpētē izstrādātos risinājumus nepieciešams pilnībā izbūvēt līdz 2023. gada beigām, savukārt objektu projektēšanu un būvniecību plānots uzsākt 2022. gada 1. ceturksnī.

Projekta kopējais finansējums plānots 28 miljonu eiro apmērā, no kuriem 23,8 miljoni ir Kohēzijas fonda līdzekļi.

Plānots, ka 2022. gadā pašvaldība iesaistīsies ar 14 145 eiro līdzfinansējumu, bet 2023. gadā – 4,18 miljonu eiro.

Jau ziņots, ka "Rail Baltica" projekts paredz jaunas 1435 milimetru jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!