Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien atbalstīja 109 325 latu piešķiršanu Rīgas Dzemdību nama ēdināšanas bloka rekonstrukcijai, fasādes siltināšanai un vecā korpusa rekonstrukcijas projekta izstrādāšanai, informēja domes sabiedrisko attiecību departamentā.
Dzemdību nama vecā korpusa rekonstrukcijas projekta izstrādāšanai nepieciešami 90 000 latu. Korpuss esot būvēts 1900.gadā, un kopš tā laika ēkā nav veikts kapitālais remonts. Tajā esot novecojušas komunikācijas, turklāt pirms kāda laika iebrukuši arī griesti starp nama pirmo un otro stāvu.

9500 latu nepieciešami ēdināšanas bloka remontam, par 3500 latiem plānots siltināt nama fasādi, bet 6325 lati nepieciešami nepārtrauktas elektropadeves nodrošināšanai un elektrosistēmas rekonstrukcijai Dzemdību namā. Finansējumu paredzēts ņemt no Rīgas pilsētas attīstības fonda līdzekļiem, un par tā piešķiršanu vēl jālemj fondam.

Komiteja trešdien atbalstīja 62 890 latu piešķiršanu Valsts Mākslas muzeja rekonstrukcijas projekta izstrādāšanai. Par šo naudu varēs izstrādāt muzeja rekonstrukcijas projektu, bet pašus remontdarbus varētu sākt jau nākamgad.

Otrdien Valsts Mākslas muzejs sācis avārijas stāvoklī esošās ēkas fasādes remontu. 35 478 latus šim mērķim oktobra sākumā piešķīra Rīgas domes Attīstības fonds. Jūlija beigās sāka brukt muzeja ēkas karnīze. Augustā pēc muzeja apmeklējuma Rīgas domes vadība apņēmās līdz oktobrim novērst avārijas draudus ēkas jumtam un brūkošajai karnīzei un nākamgad restaurēt ēku.

Ēka K.Valdemāra ielā 10a, kurā izvietots Valsts Mākslas muzejs, ir Rīgas pilsētas īpašumā. Tā celta 1905.gadā un ir arhitektūras piemineklis, un tā ne reizi nav kapitāli remontēta.

Komiteja trešdien arī atbalstīja 24 tūkstošu latu piešķiršanu 16 graustu ar kultūras pieminekļa statusu izpētei. Pēc izpētes varēšot izlemt, vai namus lietderīgi nojaukt vai rekonstruēt. Tāpat atbalstīta 5000 latu piešķiršana kultūras pils "Ziemeļblāzma" renovācijas projekta izstrādāšanai. Arī šis nams ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un atrodas sliktā tehniskā stāvoklī.

Finansējumu paredzēts ņemt no Rīgas pilsētas attīstības fonda līdzekļiem un par tā piešķiršanu vēl jālemj fondam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!