Foto: Publicitātes foto
Putnu aizsardzības sietu uzstādīšanai pie prettrokšņa sienām Austrumu maģistrālē Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā otrdien nolemts piešķirt 14 500 latus, portāls "Delfi" uzzināja domē.

Komisija atbalstīja no citiem būvniecības projektiem ieekonomēto līdzekļu piešķiršanu gandrīz 40 000 latu apmērā trīs objektu ceļu remontiem un infrastruktūras uzlabošanai, arī putniem nāvējošās sienas uzlabošanai.

Finansējumu 15 950 latu apmērā plānots papildus piešķirt Tadenavas un Gatiņa ielas rekonstrukcijai, caurteku rekonstrukcijai Jaunciema gatvē pie Mežāres ielas un Malienas ielā pie ēkas Nr.25 plānots iedot 21 693 latu, bet jauna elektropieslēguma projektēšanai luksoforiem Dārzciema un Lubānas ielas krustojumā iedalīti 956 lati.

Komiteja izskatīja arī jautājumu par putnu aizsardzības pasākumiem pie Austrumu maģistrāles. Austrumu maģistrāles posmā no krustojuma ar Viestura prospektu līdz krustojumam ar Meža prospektu iepriekš uzstādīti caurspīdīgi trokšņa slāpēšanas ekrāni ar putnu aizsardzībai paredzētām plēsīgo putnu uzlīmēm. Taču Latvijas Ornitoloģijas biedrības eksperti secinājuši, ka uzlīmes nelīdz un putni vienalga ietriecas sienā un iet bojā.

Situācijas uzlabošanai paredzēts līdz šā gada putnu rudens migrācijas periodam sākt uzstādīt sietus pie prettrokšņa sienām. Finansējumu 14 500 latu apmērā plāno piešķirt no Rīgas domes rezerves fonda, taču pēc iepirkuma procedūras rezultātiem summa varētu būt arī mazāka.

Gala lēmumu vēl jāpieņem Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!