Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien, 18. aprīlī, apstiprināja rīkojuma projektu par valsts budžeta dotācijas piešķiršanu pašvaldībām ar zemākajiem ieņēmumiem, portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrijā (FM).

Rīkojuma projekts paredz piešķirt finansējumu 945 957 eiro apmērā, lai atbalstītu pašvaldības, kurām pēc pašvaldību finanšu izlīdzināšanas aprēķina 2023. gadam izlīdzinātie ieņēmumi uz vienu izlīdzināmo vienību ir zemāki par 90% no vidējiem izlīdzinātiem ieņēmumiem un izlīdzināto ieņēmumu pieaugums ir zemāks par 80% no pašvaldību vidējā izlīdzināto ieņēmumu pieauguma.

Minētajiem kritērijiem atbilst septiņas pašvaldības – Augšdaugavas novada pašvaldība, Balvu novada pašvaldība, Krāslavas novada pašvaldība, Kuldīgas novada pašvaldība, Ludzas novada pašvaldība, Rēzeknes novada pašvaldība un Valkas novada pašvaldība.

Finansējums 945 957 eiro apmērā ir ieplānots likumā par valsts budžetu 2023. gadam un budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025. gadam un tiks nodrošināts no "Dotācijas pašvaldībām" paredzētā finansējuma. To izmaksās vienā maksājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!