Rīgas rajona tiesa apmierināja Regīnas Fišfeldes prasību par uzturlīdzekļu piedziņu no Zviedrijas pilsoņa Bū Johansona par 1997.gadā izraisīto avāriju, kurā gāja bojā divas policijas darbinieces.
Tiesā Fišfelde no Johansona prasīja piedzīt uzturlīdzekļus 200 latu ik mēnesi apmērā par labu bojāgājušās sievietes meitai Aigai Dārzniecei. Līdz ar to jau šobrīd Johansonam bojā gājušās sievietes mātei un viņas meitai būs jāizmaksā kompensācija vairāk nekā 17 000 latu apmērā.

Tiesa šodien, pasludinot sprieduma rezultatīvo daļu, atklāja, ka apmierinājusi Fišfeldes lūgumu par uzturlīdzekļu piedziņu no Johansona ar 1997.gada 3.jūliju līdz bērna pilngadībai.

Johansonam būs jāizmaksā kompensācija Fišfeldei 407 latu apmērā un jāsedz tiesas izdevumi.

Pilns tiesas spriedums būs šā gada 17.septembrī.

Uz sprieduma nolasīšanu nebija ieradusies ne prasības iesniedzēja, ne viņas pārstāvis, ne arī atbildētājs.

Tiesa pagājušā gada 15.oktobrī lietas izskatīšanu atlika, pamatojoties uz atbildētāja SIA "Hanza līzings" lūgumu lietā kā trešo personu pieaicināt SIA "Latvija Statoil" ("Statoil"). Kā tiesai savu lūgumu toreiz pamatoja "Hanza līzings" pārstāvis Klāvs Grūtups, automašīna, ar kuru Johansons notrieca divas sievietes, negadījuma brīdī atradās "Statoil" turējumā.

Rīgas rajona tiesa pērn atlika arī otru prasību par uzturlīdzekļu un atlīdzības piedziņu, ko iesniedzis bojā gājušās sievietes meitas Aigas Dārznieces aizbildnes pilnvarotais pārstāvis. Arī šī prasība tika atlikta, jo tiesa nolēma lietā kā trešo personu pieaicināt "Statoil".

Jau ziņots, ka Johansona vadītā automašīna "Volkswagen Passat" policijas darbinieces Vitu Dārznieci un Ivetu Bagani notrieca Rīgas rajona Baltezerā 1997.gada 3.jūlija vakarā. Sievietes gāja bojā notikuma vietā, bet Johansons drīz pēc avārijas aizmuka uz dzimteni.

Latvijas tiesībsargāšanas iestādēm viņu nav izdevies saukt pie kriminālatbildības, un Zviedrijas prokuratūra, negadījuma apstākļus uzskatot par mīkstinošiem, Johansona pārkāpumu novērtēja kā nenozīmīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!