Jelgavas ceļu policijā pagājušajā nedēļā pieteicies aculiecinieks Līvbērzes vilciena katastrofai, apliecināja policijas izziņas inspektors Andis Rozenbahs.
Liecinieks, kurš dzīvo Ventspilī, policijā ieradies 27.martā, kad arī nopratināts.

Viņš stāstījis, ka īsi pirms vieglās automašīnas un vilciena sadursmes ar savu ģimeni automašīnā stāvējis pie Līvbērzes dzelzceļa pārbrauktuves Tukuma pusē. Viņa automašīna rindā pie dzelzceļa stāvējusi kā trešā, turklāt arī aiz viņa bijušas vēl vairākas automašīnas.

Automašīnas šoferis braucis no Ventspils, tādēļ pie pārbrauktuves izkāpis no auto, lai atpūstos. Tad viņš ieraudzījis vilcienu, kas pa sliedēm tuvojies no labās puses. Pretējā sliežu pusē neviena auto neesot bijis.

Tad pēkšņi vilciens sācis signalizēt. Liecinieks stāstījis, ka tas noticis brīdī, kad vilciens no viņa bijis aptuveni 70 līdz 80 metru attālumā.

Vilciena signalizēšanas brīdī arī parādījusies vieglā automašīna no Jelgavas puses, kura strauji tuvojusies pārbrauktuvei. Liecinieks apgalvojis, ka automašīna pirms sliedēm bremzējusi un viņam pat licies, ka apstājusies tieši uz sliedēm, kad arī notika sadursme.

Liecinieks arī apgalvojis, ka automašīna eksplodējusi tieši sadursmes brīdī. Uzreiz pēc tam nogranduši vēl divi sprādzieni. Nekavējoties pēc notikušā vīrietis steidzies pie ģimenes, kurai norādījis paiet tālāk no notikuma vietas. Pirmā doma viņam esot bijusi, ka vilciens ved amonjaku, tādēļ bijusi arī panika.

Vīrietis pēc notikušā nav uzreiz devies projām, tā vietā viņš no aptuveni 300 matru attāluma vērojis, kas notiek. Viņš ar ģimeni aizbraucis tikai tajā brīdī, kad notikuma vietā ieradušies ugunsdzēsēji un citi glābēji.

Rozenbahs BNS informēja, ka pagaidām krimināllieta, kas ierosināta par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, nav izbeigta. Pagaidām vēl neesot aprēķināti "Latvijas dzelzceļam" nodarītie zaudējumu un tiek gaidīts, ka policijā pieteiksies vēl kāds no lieciniekiem, kuri, kā izrādās, tur bijuši diezgan daudz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!