Foto: F64

Valdība nākamotrdien, 16. augustā, plāno lemt par konkursa izsludināšanu uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu. Plānots, ka pretendentiem pieteikumi konkursam būs jāiesniedz līdz 13. septembrim, liecina valdības darbakārtība.

Pēc valdības lēmuma Valsts kanceleja oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicēs konkursa sludinājumu.

KNAB priekšnieka amata pretendentu atlasi veic komisija, kuru vada Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš. Komisijas sastāvā ir ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Maizītis un Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets, kā arī pretendentu atlasē ar padomdevēja tiesībām piedalās ne vairāk kā trīs KNAB Sabiedriski konsultatīvās padomes pilnvaroti pārstāvji.

Pretendentu atlase un vērtēšana plānota divās kārtās. Pirmajā kārtā tiek veikta pretendentu atlase, pārbaudot viņu formālo atbilstību KNAB likumā noteiktajām obligātajām prasībām, izvērtējot pretendentu iesniegtos dokumentus un kompetento iestāžu atzinumus.

Otrajā kārtā tiek padziļināti izvērtēta izvirzīto pretendentu pieredze, zināšanas un kompetences. Tāpēc komisija veiks pārrunas ar pretendentiem - lūgs pretendentus mutiski sniegt savu redzējumu par KNAB darbības prioritātēm un attīstību, kā arī rakstiski atbildēt uz komisijas sagatavotajiem jautājumiem par KNAB kompetences jomām, valsts pārvaldi un tiesību aizsardzības sistēmu.

Pēc visu pretendentu izvērtēšanas komisija pieņems lēmumu iesniegt Ministru prezidentam priekšlikumu par atbilstošākā pretendenta vai atbilstošāko pretendentu kandidatūras virzīšanu izskatīšanai Ministru kabineta sēdē vai ieteiks Ministru kabinetam atkārtoti izsludināt konkursu, ja tiks noraidīti visi pretendenti.

Prasības pretendentam: prasme vadīt un organizēt komandas darbu, lai nodrošinātu iestādes mērķu sasniegšanu, un spēja veidot pozitīvu komandas gaisotni iestādē, rūpējoties par komandu un motivējot to kopīgo mērķu sasniegšanai. Pretendentam jābūt orientācijai uz attīstību, spējai pieņemt lēmumus, izvērtējot informāciju un uzņemoties atbildību par tiem.

Tāpat pretendentiem jābūt vēlmei apliecināt savas profesionālās zināšanas un paust redzējumu par KNAB darbības prioritātēm un nākotnes attīstības vīziju pretkorupcijas pasākumu pilnveidei Latvijā.

Pretendentam jābūt Latvijas pilsonim ar nevainojamu reputāciju, latviešu valodas zināšanām un vismaz divu svešvalodu prasmēm B līmenī, augstāko profesionālo vai akadēmisko izglītību un jurista kvalifikāciju.

Pretendentam jābūt amatam atbilstoša darba pieredzei un vismaz triju gadu pieredzei vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā, kā arī jāatbilst likuma "Par valsts noslēpumu" noteiktajiem kritērijiem speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam saņemšanai. Uz KNAB priekšnieka amatu nedrīkstēs kandidēt pensionāri.

Valsts šajā amatā piedāvā interesantu, dinamisku un atbildīgu darbu ar starptautiskās sadarbības iespējām, iespēju pilnveidot KNAB par mūsdienīgu un attīstītu valsts pārvaldes un tiesībaizsardzības iestādi, kā arī mēnešalgu līdz 2441 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas un sociālās garantijas.

17. novembrī pašreizējam KNAB priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam beidzas pilnvaru termiņš. Viņš pagaidām ir vienīgais, kurš paziņojis, ka kandidēs uz KNAB priekšnieka amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!