Rīgas domes prezidijs ceturtdien uzdeva pilsētas pašvaldības policijai pievērst īpašu uzmanību Represēto aizsardzības fonda vadītāja Vladimira Bogdanova aktivitātēm, aicinot pretoties tiesu spriedumu izpildei par īrnieku izlikšanu no dzīvokļiem.
Domes Komunālo jautājumu komitejas vadītājs Jānis Karpovičs prezidijā norādīja, ka Bogdanovam, kas pauž gatavību aizstāvēt no dzīvokļiem izliktos īrniekus, esot aptuveni 7000 latu liels parāds par dzīvokli. Tāpat, pēc Karpoviča vārdiem, īrnieki, kas izlikti no dzīvokļiem ar tiesas spriedumu, kurus Bogdanovs uzskata par nelikumīgiem, patiesībā nav maksājuši īres maksu.

Vairākas sabiedriskās organizācijas, protestējot par 5 tiesas spriedumiem par īrnieku izlikšanu no dzīvokļiem, ko uzskata par nelikumīgu un noziedzīgu, plāno arī turpmāk fiziski pretoties īrnieku izlikšanai no dzīvokļa un aicina varas struktūras uz dialogu šīs problēmas risināšanai.

Pēc Bogdanova datiem, aptuveni 90% tiesas spriedumu par izlikšanu no dzīvokļiem ir nelikumīgi, bez objektīva tiesiskā pamata, jo īrniekiem nav parādu un viņi ievēro likumus.

Jau vēstīts, ka Represēto aizsardzības fonds, Bezpajumtnieku aizsardzības savienība un citas sabiedriskās organizācijas maijā atklātajā vēstulē Augstākās tiesas priekšsēdētājam, ģenerālprokuroram un tieslietu ministrei pauda sašutumu par tiesu patvaļu, izskatot sūdzības par iedzīvotāju izlikšanu no dzīvokļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!