Sestdien pulksten 12:00 Rīgā, Esplanādē, pulcējušies pāris desmiti cilvēki, ar plakātiem paužot atbalstu bēgļu uzņemšanai Latvijā.

Pikets pulcēja gan tā dalībniekus, gan cilvēkus, kuri intereses pēc bija piestājuši paskatīties piketā notiekošo. Tāpat uz pasākumu bija ieradušies arī oponenti, tērpušies kreklos ar uzrakstu "Stop imigrācijai". Oponentu līderis uzstājās ar monologu, taču bēgļu atbalstītāji viņu ar skaļu ūjināšanu "izsvilpa".

Piekta dalībnieki bija sagatavojuši plakātus, kuru uzraksti liecināja, ka "neviens cilvēks nav nelegāls" un "labāk sīrietis ar 'iPhone' nekā latvietis ar naidu".

Pārsvarā piketa dalībnieki bija jaunieši, taču apmeklētāju starpā varēja novērot arī vecāka gadagājuma cilvēkus ar bērniem.

Kā iepriekš informējis pasākuma organizatoru pārstāvis Andris Šuvajevs, pikets pieteikts ar mērķi "demonstrēt Eiropas solidaritāti dienā, kad daudzās Eiropas pilsētās notiks līdzīgi pasākumi, kā arī izrādīt atbalstu cilvēkiem, kuri bēg no kara, vardarbības un pārkāpumiem pret viņu cilvēktiesībām".

Tāpat pikets parādīs, ka Latvijā dzīvo toleranti un atvērti cilvēki, kuri ir gatavi uzņemties risku un grūtības, kas saistītas ar bēgļu uzņemšanu, kā arī radīt spiedienu uz politiskajām partijām, lai tās aktīvi risina bēgļu jautājumu un pieņem pozitīvu, humānu nostāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!