Foto: LETA

Nākamotrdien, dienā, kad Saeima varētu lemt par uzticības izteikšanu Krišjāņa Kariņa valdībai, pie Saeimas nama norisināsies pikets par ārkārtas vēlēšanu izsludināšanu.

Kā liecina sociālajā tīklā "Facebook" publicētā informācija, pikets būs vērsts pret Kariņa veidotu valdību. Piketa pieteicēji arī vēršas pret Saeimā neievēlētu personu kļūšanu par ministriem un iestājas par ārkārtas vēlēšanu izsludināšanu.

Plānots, ka akcijā 22. janvārī varētu pulcēties līdz 200 cilvēku.

Piketu pieteicis Druvis Ziņģis.

13. Saeimas deputāts Aldis Gobzems ("KPV LV") savā "Facebook" lapā norādījis, ka nedz viņš personīgi, ne viņa pārstāvētais politiskais spēks nav šī piketa organizatori vai idejas autori. Tāpat ne viņš, ne "KPV LV" nepauž publisku atbalstu vai noliegumu plānotajai demonstrācijai.

Komentējot plānoto piketu, Gobzems raksta: "Ir acīmredzams, ka "Vienotības" pagaidām vēl neizveidotā valdība jau ir visu laiku nepopulārākā un rada milzīgu vilšanos cilvēkos, jo netiek ievērota tautas griba, kā tam būtu jābūt demokrātiskā valstī. Tautas gribai tiek vienkārši uzspļauts, un arī tas ir acīmredzams. Cik tālu "Vienotības" valdības nepopularitāte pieaugs pēc tās izveidošanas, varam tikai minēt."

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirms nedēļas pēc tikšanās ar partiju apvienības "Jaunā Vienotība" premjera amata kandidātu Kariņu nolēma uzticēt valdības veidošanu tieši "Jaunās Vienotības" izvirzītajam Ministru prezidenta amata kandidātam.

Jāatgādina, ka jau piecpadsmito nedēļu norisinās valdības veidošanas sarunas. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja JKP līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, centieni nevainagojās panākumiem. Kā trešo premjera amata kandidātu Vējonis nominēja Kariņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!