Foto: LETA

Pēc tam, kad saistībā ar aizdomām par iespējamu cietsirdību un vardarbību Daugavpils pašvaldības ģimenes mājā "Pīlādzis" tika sākts kriminālprocess un amatu zaudēja dienesta priekšniece, šī pilsētas Sociālā dienesta struktūrvienība ir iesaistījusies situācijas risināšanā un uzlabošanā, secinājusi Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI).

VBTAI Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktora vietniece Edīte Milevska portālam "Delfi" atzina, ka dienesta redzeslokā Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes "Sociālais dienests" struktūrvienība "Ģimenes māja "Pīlādzis"" ir kopš šā gada 2. augusta, kad inspekcijā tika saņemta informācija par iespējamu vardarbību un iespējamu atbilstoša sociālā pakalpojuma nenodrošināšanu bērniem.

Septembra nogalē policija aizdomās par likuma pārkāpumiem "Pīlādzī" sāka kriminālprocesu, divi darbinieki tika atstādināti no amatiem, bet pilsētas Sociālā dienesta vadītāja Līvija Drozde savu posteni zaudēja. Pēc šīm pārmaiņām VBTAI secinājusi: "Pīlādzis" ir

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!