Foto: Kadrs no video

Piektdien, 5. jūnijā, Rīgā veicot ūdens hidraulisko pārbaudi, Pildas ielā ūdens komunikācijās noticis pārrāvums, kura dēļ uz brauktuves īsu brīdi šļācies ūdens ar zaļu nokrāsu. Pārrāvuma vieta ir norobežota un satiksme šajā vietā nav traucēta, portālam "Delfi" atklāja uzņēmuma "Rīgas siltums" pārstāve Linda Rence.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicētajā video redzams, ka galvaspilsētā Pildas ielā 47 ir noticis pārrāvums, kā rezultātā brauktuves labajā malā ir izveidojusies zaļa ūdens "strūklaka", no kuras brauciešie automobiļi cenšas izvairīties.

Rence skaidroja, ka saistībā ar hidraulisko pārbaudi atklāts defekts šajā ielas daļā. Ūdens padeve ir atslēgta, bojājuma vieta ir norobežota un uzņēmums ir uzsācis avārijas remontdarbus.

"Rīgas siltums" pārstāve arī informēja, ka Pildas ielā 47 auto satiksme nav traucēta.

Tāpat Rence norādīja, ka Daugavas labā krasta siltumtīklu hidrauliskā pārbaude pilnībā pabeigta un uzņēmums ir uzsācis atjaunot karstā ūdens padevi ēkām – lielākajai daļai rīdzinieku karstais ūdens būs pieejams jau piektdien vakarā.

Kopumā konstatēti 13 siltumtīklu bojājumi, kuru remontdarbi uzsākti nekavējoties. Rence skaidroja, ka defektu konstatēšana vēl turpināsies, jo uzņēmuma darbinieku brigādes uzsākušas siltumtīklu apgaitu.

"Kopā jāapseko 550 kilometri siltumtīklu. Bojājumu atklāšanā un novēršanā 24 stundu darba režīmā iesaistīti vairāk nekā 370 "Rīgas siltums" darbinieku," pauda uzņēmuma pārstāve.

Paredzēts, ka brīvdienās tiks apsekoti un novērsti bojājumi, lai jau 8. jūnijā, uzsākot jauno darba nedēļu, visiem rīdziniekiem būtu pieejams karstais ūdens.

Ēku saraksts, kurās bojājumu dēļ nebūs pieejams karstais ūdens, tiks regulāri atjaunots "Rīgas siltums" mājas lapā www.rs.lv.

Ja mājas adrese nav iekļauta sarakstā, bet tajā tomēr nav karstā ūdens, uzņēmums aicina vērsties pie ēkas apsaimniekotāja, kura kompetencē ir pieslēgt ēku atpakaļ pie siltumtīkliem un atjaunot karstā ūdens padevi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!