No Tautas partijas (TP) izstājies pazīstamais Liepājas uzņēmējs Uldis Pīlēns, kurš nav bijis apmierināts ar "oranžo" lēmumiem vairākos valstiski svarīgos lēmumos.

Pirmdien publicētajā intervijā "Dienas Bizness" Pīlēns sacījis, ka pēdējais piliens bijis Makroekonomikas stabilizācijas un izaugsmes plāns, kuru viņš atzinis par "pazemojošu nodokļu paketi". Viņš uzsver, ka laikā, kad samazinās ekonomiskā aktivitāte vienīgais valdības spertais solis pretim uzņēmējiem nedrīkst būt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) samazināšana par 2%. Vēl vairā, krītot algām un pieaugot bezdarbam, nedrīkstot pacelt pievienotās vērtība nodokli, neapmierinātību laikrakstam paudis Pīlēns.

Jautājumi ekonomikā gan nav vienīgie, kas uztrauc Pīlēnu. Neapmierinātība ir arī attiecībā uz vairāku ministru iecelšanu, attiecībā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, "Parex Banku" un enerģētikas politiku.

Pīlens bija viens no pazīstamākajiem TP biedriem Liepājā un agrāk reizēm bija minēts kā kandidāts valstiski svarīgos posteņos. Šobrīd Pīlēna kritizēto valdību gan vada LPP/LC pārstāvošais Ivars Godmanis. Tomēr vislielākā - sešu - ministru pārstāvniecība valdībā ir tieši no TP rindām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!