Foto: LETA

"Apvienotā saraksta" (AS) Valsts prezidenta amata kandidāts Uldis Pīlēns šodien sarunā ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakciju "detalizēti izrunājis" savas prioritātes - drošību, ekonomikas un reģionālo attīstību, šodien pēc abu pušu tikšanās žurnālistiem pavēstīja Pīlēns.

Pēc viņa vārdiem, sarunā iezīmējusies vienāda pozīcija, ka ar valsts kritiskās infrastruktūras uzņēmumu, tādu kā AS "Augstspriegumu tīkls" un AS "Sadales tīkls", daļām nebūtu jāveic darījumi biržā.

Tāpat pārrunāts jautājums par augstskolu darbību, kā arī citu nozaru jautājumi, atzīmēja politiķis.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Viktors Valainis pēc sarunas izteicās, ka AS ir izdevies izvirzīt ļoti cienījamu Valsts prezidenta amata kandidātu, kurš atstājis "ļoti pozitīvu iespaidu". Lielā daļā jautājumu drošības, tautsaimniecības un reģionālās attīstības jomās ZZS un Pīlēna skatījumi sakrīt, atzīmēja ZZS politiķis.

Valainis norādīja, ka ZZS vēl plānotas tikšanās ar abiem pārējiem Valsts prezidenta amata kandidātiem un lēmumu, kā rīkoties vēlēšanās, plānots pieņemt balsošanas dienā, kas ir maija pēdējā diena.

Jau ziņots, ka maija pēdējā dienā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām ir izvirzīti trīs kandidāti – koalīcijā ietilpstošā AS dibinātājs, uzņēmējs Pīlēns, premjera partijas JV biedrs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un opozīcijas partijas "Progresīvie" izraudzītā publiskās pārvaldības eksperte Elīna Pinto. Trešais koalīcijas partneris – Nacionālā apvienība – bija plānojis Valsts prezidenta amatam virzīt pašreizējo prezidentu Egilu Levitu, bet Levits no kandidēšanas atteicās, redzot, ka viņa ievēlēšanai koalīcijas balsu nepietiks.

Koalīcijas politiķi pašlaik neredz iespēju vienoties par vienu kandidātu uz Valsts prezidenta vēlēšanu pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!