Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) vēlas pilnveidot mācību kursus ceļu satiksmes drošības jautājumos, kurus apmeklē autovadītāji, kas vēlas samazināt uzkrāto pārkāpumu punktu skaitu.
Direkcija iecerējusi paplašināt informācijas loku, kas tiek pasniegts šiem autovadītājiem, informēja CSDD Kvalifikācijas daļas priekšnieks Juris Teteris.

Tāpat tiek plānots pāriet uz Eiropā lietoto praksi un pagarināt mācību laiku no pašreizējām sešām stundām līdz desmit stundām.

Pēc Tetera domām, vajadzētu arī samazināt vienas nodarbības apmeklētāju skaitu līdz 10-15 cilvēkiem. Patlaban grupas dalībnieku skaits reizēm sasniedz pat 50 cilvēkus.

Mazāka grupa ļaus pasniedzējiem vairāk strādāt individuāli un organizēt diskusiju, nevis lekciju. Līdz ar to arī autovadītāji tiks mācīti efektīvāk, uzskata CSDD speciālists.

Kā informēja Teteris, no pārkāpējiem, kuriem tiek nosūtīts paziņojums par iespēju, apmeklējot kursus, samazināt uzkrāto soda punktu skaitu, to izdara tikai aptuveni 10%.

Pēc viņa domām, zemais apmeklētības līmenis ir izskaidrojams ar pārāk mazo motivāciju. Kursus nevēloties apmeklēt tā saucamie ļaunprātīgie pārkāpēji, kuriem soda punktu skaita samazināšana ir vienaldzīga.

Kursu programmu par aptuveni 1270 latiem pilnveidos uzņēmums SIA "Auto RTU". Tas jāizdara līdz nākamā gada 1.martam.

Kā ziņots, kopš pagājušā gada beigām autovadītāji, kuri uzkrājuši pārkāpuma uzskaites punktus un vēlas samazināt to skaitu par diviem punktiem, to var darīt, samaksājot 19,94 latus un apmeklējot satiksmes drošības kursus.

Kursos autovadītājiem ir iespēja iegūt padziļinātas zināšanas gan par psiholoģiskajiem faktoriem, kas ietekmē braukšanu, gan apgūt drošas vadīšanas pamatus. Kursi ir brīvprātīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!