Līdz Rīgas pilsētas svētkiem augustā tiks papildināta Rātsnama zvanu melodiju programma ar atbilstoša rakstura skaņdarbiem. Par to vienojies Rīgas pilsētas izpilddirektors Andris Grīnbergs un komponists Mārtiņš Brauns, kurš, kā zināms, aranžējis šobrīd zvanu atskaņotās melodijas, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Grīnbergs un Brauns konceptuāli vienojās par tālāku sadarbību jaunu Rātsnama zvanu melodiju programmu izveidē. Paredzēts, ka komponists strādās pie atsevišķām tematiskām programmām, kuras varēs atskaņot gan valsts svētkos, gan citās svinamajās dienās, kā tas bija ar speciāli sagatavotajām melodijām pagājušajos Ziemassvētkos un hokeja čempionāta laikā pirms gada.

Brauns arī strādās pie šobrīd atskaņoto melodiju dažādošanas un pakāpeniskas nomaiņas. Iespējams, rīdziniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāti arī latviešu klasisko estrādes melodiju aranžējumi. Tas notiks, ja tiks panākta vienošanās ar konkrēto dziesmu autoriem.

Šobrīd Rātsnama zvani no pulksten 8 līdz 23 ik pēc stundas atskaņo kādu klasisku un tautā zināmu skaņdarbu kā "Rīga dimd," "Nevis slinkojot un pūstot," "Melanholiskais valsis" u.c.

No Vācijas atvestie un šīs valsts speciālistu uzstādītie 30 datorizētie zvani atrodas uz Rātsnama terases un ir pašvaldības SIA "Rīgas nami" dāvinājums pilsētai. Projekta izmaksas, apmēram 35 tūkstoši latu, iegūti "Rīgas namu" saimnieciskās darbības rezultātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!