Foto: DELFI
Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas pirmajā sēdē pirmdien par tās priekšsēdētāju ievēlēts Visvaldis Lācis (VL-TB/LNNK), un šī pagaidām ir pirmā 10.Saeimas komisija, kuras vadība nav atvēlēta kādam valdošās koalīcijas pārstāvim.

Lācis bija vienīgais kandidāts, un amatam viņu izvirzīja Liene Liepiņa ("Vienotība"). Astoņi deputāti balsoja par, bet pret bija pieci "Saskaņas centra" (SC) frakcijas deputāti. Pats Lācis balsojumā atturējās.

Savukārt Lācis komisijas priekšsēdētāja biedra amatam izvirzīja Liepiņu, jo viņa pārstāv vēlēšanās uzvarējušo spēku, un deputāte guva vienbalsīgu komisijas kolēģu atbalstu. Komisijas sekretāra amatam Lācis izvirzīja Oskaru Zīdu (ZZS), kurš arī tika atbalstīts vienprātīgi.

Lācis atzina, ka dzirdējis neoficiālas bažas par sevi kā komisijas vadītāju, jo viņš esot bijis ļoti aktīvs priekšlikumu sniegšanā, strādājot šajā komisijā 9. Saeimā. Tāpēc jaunais komisijas vadītājs visiem deputātiem apsolīja, ka viņš būs pēc iespējas neitrāls un pret viņu nevarēs izvirzīt iebildumus pārliekā nacionālismā, "citādi šī komisijas nevarēs normāli strādāt".

Jau ziņots, ka 10. Saeima ceturtdien ievēlēja visu sešpadsmit parlamenta komisiju locekļus, savukārt komisijas vadība katrai jāvēl savā sēdē. Pilsonības likuma izpildes komisijā strādās Ints Dālderis, Dzintra Hirša, Liene Liepiņa, Ansis Saliņš, Ilze Vergina un Aivars Volfs no "Vienotības", kā arī Māris Dzelzskalns, Guntis Rozītis, Laimis Šāvējs un Oskars Zīds no ZZS. SC komisijā pārstāvēs Aleksandrs Jakimovs, Valērijs Kravcovs, Vladimirs Nikonovs, Ivans Ribakovs un Artūrs Rubiks. Komisijā strādās arī Visvaldis Lācis (VL-TB/LNNK) un Inese Šlesere (PLL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!