Foto: LETA
Divi partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) biedri sestdien notiekošās kopsapulces laikā paziņoja par izstāšanos no partijas, jo nevarēja pieņemt iespējamo pievienošanos "Vienotībai".

Par izstāšanos no PS paziņoja Romāns Tillers un Jānis Mārtiņš Skuja.

Tillers nolēmis izstāties no PS, jo nav gatavs pievienoties "Vienotības" biedru pulkam. Viņš kritizēja PS valdes priekšsēdētāja Ģirta Valda Kristovska teikto, ka no PS izstājušies vājākie. Viņaprāt, no PS aizgājuši drosmīgākie, jo "Jaunā laika" un "Sabiedrība citai politikai" līderi ne reizi vien līdz šim baidījušies aizstāvēt un nodevuši Latvijas tautas intereses. Tillera skatījumā PS baidās runāt par Latvijas tautas interesēm.

Savukārt Skuja nebija apmierināts ar Ilzes un Jura Viņķeļu darbību partijā, jo viņi citus pataisot par muļķiem. "Es esmu par jaunu šādai vecai politikai," teica Skuja, paziņojot, ka izstājas no PS.

Citi biedri debatēs gan pauda atbalstu PS dalībai "Vienotībā", uzsverot, ka tā ir iespēja PS turpināt savu ideju un programmatisko nostādņu īstenošanu.

PS ir nedaudz vairāk par 600 biedriem, no kuriem 149 šodien bija ieradušies uz pilnsapulci, lai ar "Jauno laiku" un "Sabiedrību citai politikai" apvienotos partijā "Vienotība".

Gada sākumā PS bija 680 biedri un izstājušies 63, iestājušies 28.

Jau ziņots, ka PS kopsapulces darba kārtībā ir diskusija par PS politiskajiem izaicinājumiem, situāciju pirms 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanām un partiju apvienības "Vienotība" pārtapšanu vienotā partijā. Kopsapulcē izskatīs "Vienotības" statūtu projektu, kā arī Reorganizācijas līguma projektu.

Kopsapulces pirmajā daļā referēs PS valdes locekļi, Saeimas deputāti, ministri un nodaļu pārstāvji no reģioniem. Pēc pārtraukuma paredzētas debates un minēto dokumentu apspriešana. Kopsapulci noslēgs balsojums par PS reorganizāciju un dalību partijas "Vienotība" dibināšanā.

Jau ziņots, ka 14.jūlijā sasauktajai kopsapulcei nebija kvoruma, tādēļ ar PS valdes lēmumu tika sasaukta atkārtota kopsapulce, kurai atbilstoši PS statūtiem nav obligāti noteikts kvorums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!