Foto: Publicitātes foto
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Ventspils novada Piltenes pagastā no kādas saimniecības izņēmis 23 dzīvniekus, tostarp 18 liellopus, vienu zirgu, divas kazas, vienu āzi un vienu kazlēnu, jo saimniece par dzīvniekiem nav spējusi pienācīgi parūpēties, portālu “Delfi” informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Vienu liellopu nācies iemidzināt, jo tam nebija veikta atbilstoša veterinārā aprūpe, un liellopa veselības stāvoklis nav ļāvis to pārvietot.

Veicot pārbaudi, PVD inspektori konstatējuši, ka dzīvnieki ir vājas miesas būves, netiek pietiekami ēdināti un dzirdināti. Ganāmpulks pārsvarā klaiņojis vietējos mežos, pārtikdams no krūmiem, meldriem un citām dabas veltēm. Arī dienā, ka PVD inspektori sadarbībā ar policijas darbiniekiem ieradušies dzīvniekus izņemt, tie bija devušies savās gaitās pa apkārtnes mežiem un bija dzenami mājup, lai tos varētu izņemt no nepiemērotajiem apstākļiem.

Izņemtie dzīvnieki nogādāti novietnē, ar kuru Nodrošinājuma valsts aģentūru (NVA) ir līgums par administratīvās lietās izņemto dzīvnieku izmitināšanu.

PVD sācis administratīvo lietvedību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!