Sestdien, pīļu medību sezonas atklāšanas dienā, Rēzeknes rajona Nagļu dīķos nošauts gulbis. Aizdomās par to tiek turēti četri notikuma vietā sastaptie mednieki, kuri, iespējams, bija iereibuši. Viens no vīriešiem no notikuma vietas aizmucis.
Rēzeknes slimnīcas galvenais ārsts Jāzeps Korsaks, kurš piedalījies reidā kopā ar policijas un mežu dienesta darbiniekiem, pastāstīja, ka viens no iespējamajiem šāvējiem, kurš, pēc Korsaka teiktā, iespējams, bijis policijas darbinieks, atteicies veikt ekspertīzi, alkohola noteikšanai organismā, skaidrodams, ka ar notikušo viņam nav nekāda sakara, jo pēc medībām atpūties piknikā.

Kā novērojis Nagļu dīķu pārvaldnieks Ēvalds Zvejsalnieks, vakar virs dīķiem lidojuši vairāki gulbji, tad atskanējis šāviens un viens no gulbjiem nokritis.

Vietējais policijas iecirkņa inspektors, ceļu policists, mežu dienesta un mednieku pārstāvis notikuma vietā sastapuši četrus vīriešus, kuri gulbja nošaušanu gan noliedz. Pēc dokumentu pārbaudes līdz apstākļu noskaidrošanai viņiem atņemti ieroči. Vīrieši uz medībām ieradušies no Rīgas. Mežsargs par notikušo sastādījis protokolu.

Rēzeknes rajona policijā apstiprināja, ka ir saņemta informācija par gulbja nošaušanu, taču pašreiz sīkāka informācija neesot zināma. Notiek apstākļu noskaidrošana.

Sestdien visā Latvijā tika uzsākta pīļu medību sezona.

Lai novērstu nelaimes gadījumus, kā arī pārbaudītu, kā mednieki ievēro likumos un citos normatīvajos dokumentos noteiktās prasības, Valsts policijas un Valsts mežu dienesta darbinieki medību sezonas pirmajās dienās veic pastiprinātu kontroli medību vietās, kā arī uz ceļiem pēc medībām, jo ūdensputnu medību sezonas atklāšanā pēdējos gados arvien biežāk vērojama klaja medību noteikumu drošības prasību ignorēšana un likumpārkāpumi, kas īpaši saistīti ar alkoholisko dzērienu lietošanu medību laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!