Foto: DELFI

Līdz piektdienas pusdienlaikam, tikai dažas stundas kopš Latvijā sākusies ”Apple” jauno viedtālruņu ”iPhone5” tirdzniecība, potenciālie pircēji jau ir rezervējuši visus patlaban pieejamos "iPhone 5", portālu ”Delfi” informēja oficiālā dīlera, "Latvijas Mobilā telefona" (LMT) preses sekretārs Jānis Vēvers.

Viņš gan nenosauca, cik liela ir bijusi pirmā telefonu partija, vien apstiprinot, ka visi pieejamie telefoni jau ir rezervēti. Nākamā telefonu partija tikšot piegādāta nākamnedēļ.

LMT jaunā "iPhone 5" pārdošanu sāka piektdien, gribētāji varēja rezervēt tālruņus uzņēmuma mājas lapā, un potenciālo pircēju interese esot ļoti liela – pieprasījumam vairākas reizes pārsniedzot pieejamo telefonu skaitu. Visi gribētāji tiekot reģistrēti rindā, un kad būšot pienākusi viņu kārta un atsūtīti jauni telefonu krājumi, viņus par to informēs.

Līdz šim jauno telefonu gribētāju rinda jau pārsniedzot tūkstoti, informēja Vāvers.

"Kopš "iPhone 5" pirmās publiskās demonstrācijas tūkstošiem LMT klientu izrādījuši interesi par jauno"Apple" tālruni. "iPhone 5" ir plānākais un vieglākais no visiem "iPhone" modeļiem. Tam ir četru collu "Retina" displejs un "Apple" ražots A6 procesors, kas nodrošina ātru darbību un bezvadu savienojumus, turklāt akumulators ar vienu uzlādi darbojas ilgāk nekā iepriekšējos modeļos.

"iPhone 5" aprīkots ar operētājsistēmu "iOS 6", kas ietver 200 jaunas iespējas, ieskaitot jauno, "Apple" pašu izgatavoto "Maps" aplikāciju un navigācijas sistēmu, ciešāku "Facebook" integrāciju, mobilo naudasmaku "Passbook", vēl vairāk "Siri" iespēju un plašāku valodu izvēli.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!