Foto: Shutterstock
Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju kopumā neuzticas atbildīgo dienestu spējām ierobežot jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatību Latvijā, savukārt vairāk nekā trešdaļai Latvijas iedzīvotāju ir bažas par iespēju inficēties ar jauno koronavīrusu, kas izraisa saslimšanu ar "Covid-19", liecina pētījumu aģentūras SKDS pēc "Delfi" pasūtījuma veiktā aptauja.

Ar precīziem aptaujas datiem, tostarp pa vecuma grupām un demogrāfisko sadalījumu, iespējams iepazīties rakstā. Iegūtos datus vērtē SKDS direktors Arnis Kaktiņš, LU Medicīnas fakultātes asociētā profesore, medicīnas tiesību speciāliste Solvita Olsena, sociālantropoloģe Aivita Putniņa un Veselības ministrija.

"Skaidrs, ka mēs te varētu izrēķināt, cik cilvēku no visiem Latvijas iedzīvotājiem tie ir: mēs ieraudzītu, ka runa ir par simtiem tūkstošu satraukto. Protams, tik liels satraukto skaits rada lielu troksni. Un tad nav jābrīnās par to troksni, kas mums ir sociālajos tīklos, vai par ziņām, ka vairākos veikalos pa vairākiem lāgiem izpirkti griķi," stāsta Kaktiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!