Foto: LETA
Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa pirmdien noraidījusi bijušā Latvijas energoapgādes kompānijas "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja Kārļa Miķelsona prasību piedzīt no uzņēmuma atlaišanas pabalstu 36 000 latu apmērā, portālam "Delfi" apliecināja tiesas priekšsēdētāja palīdze Una Zīrāka.

Pirmdien tiesa lietā nolasīja saīsināto spriedumu, tāpēc pagaidām motīvu daļa nav zināma. Pilns sprieduma teksts būs pieejams 6.februārī, kad to varēs pārsūdzēt.

Jau vēstīts, ka 2008.gada 9.novembrī noslēgtais darba līgums ar Miķelsonu paredzējis - ja darba līgums tiek uzteikts pirms termiņa, viņam tiek izmaksāts atlaišanas pabalsts sešu mēnešalgu apmērā. Darba līgums netika grozīts, un Miķelsona prasības pieteikumā norādīts, ka arī Darba likums neparedz pamatojumu atlaišanas pabalsta nemaksāšanai. "Latvenergo" pabalstu Miķelsonam tā arī nav izmaksājis, tādēļ viņš to lūdz piedzīt tiesas ceļā.

"Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amats Miķelsonam 2010.gada jūnijā bija jāatstāj saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sākto kriminālprocesu.

Saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laikā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam KNAB 2010.gada 14.jūnijā sāka kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Iespējamie noziegumi saistīti ar publiskajiem iepirkumiem un rekonstrukcijas darbiem.

Toreiz kriminālprocesa ietvaros bija arī aizturētie, no kuriem vairāki strādāja valsts uzņēmumos "Latvenergo" un "Sadales tīkls".

KNAB aizdomās turētos vaino vairāk nekā 1,2 miljonu eiro noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

Kriminālprocesa ietvaros apcietinājums tika piemērots Miķelsonam, kā arī bijušajam "Latvenergo" viceprezidentam Aigaram Meļko un uzņēmējam Andrejam Livanovičam, taču vēlāk viņi pret drošības naudu no cietuma tika atbrīvoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!