Foto: LETA

Saeima ceturtdien skatīs vairāku opozīcijā esošu Saeimas deputātu ierosinājumu par Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) demisiju. Viņš ir pirmais no janvārī apstiprinātā Ministru kabineta, kurš nonācis zem opozicionāru lupas.

Lēmuma projektu "Par neuzticības izteikšanu Ministru prezidentam Krišjānim Arturam Kariņam" parakstījuši 11 deputāti: Aldis Gobzems (pie frakcijām nepiederošs deputāts), Uldis Augulis (ZZS), Jūlija Stepaņenko (pie frakcijām nepiederoša deputāte), Linda Liepiņa ("KPV LV"), Karina Sprūde ("KPV LV"), Valērijs Agešins (S), Vjačeslavs Dombrovskis (S), Ivans Ribakovs (S), Nikolajs Kabanovs (S), Boriss Cilevičs (S) un Artūrs Rubiks (S). Jāatgādina, ka Liepiņu un Sprūdi dēvē par partijas "KPV LV" iekšējām opozicionārēm.

Komentējot parakstīto lēmuma projektu, Gobzems savā "Facebook" lapā iepriekš norādīja: "Saeimas dotie uzdevumi ir jāpilda. Un laicīgi. Nevis kaut kad tad, kad ienāks prātā. Tiesiskā valstī parlamenta lēmumus izpilda, nevis ignorē. Tāpēc premjera Kariņa demisijas pieprasījums."

Vēstīts, ka Saeima iepriekš uzdeva Ekonomikas ministrijai (EM) izvērtēt iespējas atcelt obligātā iepirkuma komponenti (OIK) līdz šā gada 31. martam. Taču, pamatojoties uz ministrijas sniegto informāciju, ka OIK straujai atcelšanai būs smagas ekonomiskās sekas, valdība lēma nevirzīt priekšlikumu par OIK atcelšanu Saeimas noteiktajā termiņā.

Tāpat portāls "Delfi" jau ziņoja, ka janvārī līdz ar jaunās valdības apstiprināšanu izveidojās neikdienišķa situācija parlamentā, radot oficiālu koalīcijas opozīciju. Vairāki "KPV LV" deputāti balsoja "pret" Kariņa valdību.

"Pret" Kariņa valdību balsoja no "KPV LV" frakcijas un partijas izslēgtais Gobzems, kā arī citi vēl frakciju pārstāvoši deputāti: Didzis Šmits, Iveta Benhena-Bēkena, Liepiņa un Sprūde. Pēc valdības apstiprināšanas "KPV LV" palikušais opozīcijas četrinieks turpināja Saeimas sēdēs balsot pēc saviem ieskatiem, nepakļaujoties frakcijas vai koalīcijas disciplīnai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!