Pirmais Latvijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis Krievijā Aivars Grigulis par savu uzdevumu uzskata sadarbības nostiprināšanu starp abu valstu tiesībsargājošajām iestādēm un ir pārliecināts, ka jau šobrīd šajā jomā ir sasniegti labi rezultāti.
"Mans uzdevums ir nodrošināt sadarbību un informācijas apmaiņu starp dažādām tiesībsargājošajām iestādēm," sarunā ar BNS pastāstīja Grigulis, kurš darbu Maskavā sāka novembra sākumā.

"Bandīti neņem vērā robežas, tādēļ arī policija un milicija tās nedrīkst ņemt vērā," viņš piebilda.

Grigulis uzsvēra, ka pēc Krievijas iekšlietu ministra Vladimira Rušailo vizītes Rīgā oktobra vidū un viņa sarunām ar kolēģiem no Baltijas valstīm Latvijas policijai veidojas labs kontakts ar Krieviju, lai arī šī sadarbība bija pietiekami cieša arī pirms tam.

Pēc viņa teiktā, lielākā daļa pārkāpumu, kuru izmeklēšanā sadarbojas Latvijas policija un Krievijas milicija, ir ekonomiskie noziegumi, kas saistīti ar banku darbību.

Grigulis ir vienīgais Iekšlietu ministrijas pārstāvis Maskavā no Baltijas valstīm. Igaunijas un Lietuvas Iekšlietu ministrijas ir ierosinājušas viņam pārstāvēt arī kaimiņvalstu intereses, bet pagaidām šis jautājums vēl nav atrisināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!