Foto: LETA
Svētdien, 30.novembrī, plkst. 18 Doma laukumā tiks iedegta Rīgas galvenā Ziemassvētku egle un sāks darboties Ziemassvētku tirdziņi, informēja Rīgas domē.

Svinīgajā pasākumā ikvienam, bet īpaši bērniem par prieku, piedalīsies muzikālās programmas "Brīnumskapis" mākslinieki - Ingus Ulmanis, Karīna Tropa, Andris Sējāns, Aigars Voitišķis, Roberts Rasa un Anrijs Grīnbergs.

Sagaidot pirmo adventi, tradicionāli Rīgā sāks darboties Ziemassvētku tirdziņi, kuros rīdziniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāti īpaši svētku laikam darināti tautas lietišķās mākslas izstrādājumi, ierastie ziemas sezonas cienasti un svētku dāvanas, bet nedēļu nogalēs tirdziņu apmeklētājus priecēs koncerti un atrakcijas. Tirdziņi kā allaž atradīsies Doma laukumā, Līvu laukumā un Esplanādē un būs atvērti no 29.novembra līdz 9.janvārim.

Svētdien svētku noskaņa būs jūtama arī koncertos. Kultūras centrā "Mazā ģilde" uzstāsies Rīgas pilsētas vokālie un instrumentālie ansambļi un Latvijas Universitātes kamerorķestris koncertā "Ziemassvētku zvaigznes ceļš". Pirmās adventes koncerts, piedaloties profesionālajam pūtēju orķestrim "Rīga", Rīgas kamarkorim "Ave Sol", solistēm Sonorai Vaicei, Baibai Berķei un diriģentam Mārtiņam Ozoliņam, notiks Rīgas Svētā Pētera baznīcā.

Šajā dienā sāksies arī koncertcikls "Adventa mūzikas svētki Rīgā", kur Rīgas Svētā Pāvila baznīcā muzicēs Ieva Akurātere un Leons Sējāns, bet Rīgas Krusta baznīcā dziedās un spēlēs Kārlis Kazāks.

Bērni gaidīti ne tikai Ziemassvētku egles iedegšanas sarīkojumā Doma laukumā, bet arī brīvdabas pasākumā "Rūķu gājiens", kas notiks pie kultūras centra "Iļģuciems". Šajā dienā svētku sajūtas radīšanai ikvienam būs iespēja piedalīties Gaismas laternu radošajā darbnīcā, kas notiks kultūras centra "Ritums" filiālē Laimdotas ielā 42.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!