Foto: AP/Scanpix
Šā gada pirmajā pusgadā ap 33 400 Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrēto bezdarbnieku ir iekārtojušies darbā, liecina NVA operatīvie dati.

Savukārt NVA īstenotajos profesionālās apmācības, pārkvalifikācijas vai kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumos pirmajā pusgadā piedalījušies 2986 cilvēki, neformālās apmācības pasākumos - 11 919 iedzīvotāji, apmācībā pie darba devēja - 562 personas, konkurētspējas paaugstināšanas pasākumos - 16 686 cilvēki un komercdarbības vai pašnodarbinātības uzsākšanas pasākumos - 238 iedzīvotāji.

Savukārt NVA inspektoru asistentu apmācību un praksi apguvušas 63 personas, pasākumos noteiktām personu grupām piedalījušies 773 cilvēki, kompleksajos atbalsta pasākumos tika iesaistīti 6995 iedzīvotāji, apmācībā darba iemaņu iegūšanai un uzturēšanai, ja darba devējs ir pašvaldība - 30 771 cilvēks, savukārt mūžizglītības pasākumos nodarbinātām personām - 4708 iedzīvotāji.

Vēl 29 297 cilvēki ir saņēmuši karjeras konsultācijas.

Kā norāda NVA speciālisti, pirmajā pusgadā sākti jauni pasākumi "Darba vieta jaunietim", "Atbalsts jauniešu brīvprātīgajam darbam" un pabalstu izmaksa asistenta izmantošanai personām ar pirmās grupas redzes invaliditāti. Tāpat tika ieviesta kuponu sistēma bezdarbnieku profesionālajā un neformālajā apmācībā, kā arī pirmajos sešos mēnešos notikusi Eiropas Sociālā fonda atklātu projektu iesniegumu konkursa "Sociālās rehabilitācijas un institūcijām alternatīvu sociālās aprūpes pakalpojumu attīstība reģionos" realizācijas 1. un 2.kārta.

Kā ziņots, janvārī un februārī reģistrētā bezdarba līmenis bija 14,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, martā - 14,4%, aprīlī - 13,9%, maijā - 13,2% un jūnijā - 12,6%. Arī jūlijā bezdarba līmenis pakāpeniski samazināties.

Savukārt, pēc Labklājības ministrijas prognozēm, šogad vidējais reģistrētā bezdarba līmenis sasniegs 13%, savukārt gada beigās tas būs 12% apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!