Foto: LETA

Pirmajā iepriekšējās balsošanas dienā trešdien Rīgas domes vēlēšanās nobalsojuši 20383 jeb 4,82% vēlētāju. Rīgas domes vēlētāju sarakstos ir reģistrēti 422 681 balsstiesīgi pilsoņi.

Salīdzinājumam iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2017. gadā Rīgā pirmajā iepriekšējās balsošanas dienā bija nobalsojuši 4,7% vēlētāju.

Visaktīvāk vēlētāji balsojuši 157. iecirknī, Dzelzceļa stacijā "Vecāķi", kurā nobalsojuši 10,49% no iecirkņa balsstiesīgo skaita. 82. iecirknī, Nevalstiskās organizācijas namā, nobalsojuši 8,79% balsstiesīgo, bet 84. iecirknī, Rīgas Teikas vidusskolā, - 8,39% balsstiesīgo. Viszemākā aktivitāte pirmajā iepriekšējās balsošanas dienā bijusi 8. iecirknī, Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā, kur nobalsoja 2,21% iecirkņa balsstiesīgo.

Kā raidījumā "Rīta panorāma" atzina CVK vadītāja Kristīne Bērziņa, pirmā iepriekšējās balsošanas dienas noritējusi salīdzinoši mierīgi. Arī vēlētāji bijuši saprotoši un respektējuši Covid-19 piesardzības pasākumus, un ievērojuši savstarpējo distanci.

Vairāk par to, kādi drošības pasākumi tiek ievēroti vēlēšanu iecirkņos var lasīt šeit.

Trešdien iecirkņi vēlētājiem bija atvērti no pulksten 16 līdz 21.

Nobalsot iepriekš var arī ceturtdien, 27. augustā, no pulksten 9 līdz 16 un piektdien, 28. augustā, no pulksten 12 līdz 20.

Vēlēšanu dienā, 29. augustā, iecirkņi balsotājiem būs atvērti no pulksten 7 līdz 22.

Rīgas domes vēlēšanās drīkst balsot savā vai jebkurā citā vēlēšanu iecirknī. Vēlētājiem ir iespēja balsot 156 vēlēšanu iecirkņos. To saraksts pieejams CVK mājaslapas sadaļā "Vēlēšanu iecirkņi". Savu vēlēšanu iecirkni vēlētāji var noskaidrot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes vēstulē, kas tika nosūtīta pa pastu, vai e-pakalpojumā "Vēlēšanu iecirkņa noskaidrošana". Tāpat informāciju par savu vēlēšanu iecirkni var noskaidrot arī, zvanot CVK uzziņu tālrunim 67049999.

Vairāk par iepriekšējo balsošanu var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!