Foto: LETA
Nākamajā darba nedēļā Latvijā laika apstākļi būs mainīgi – gaidāmas gan sausas un saulainas dienas, gan arī mākoņainas un lietainas, pirmdien pat iespējams pērkons, bet gaiss būs mēreni silts.

Pirmdien no Skandināvijas pāri Baltijas jūrai uz Latviju pārvietosies ļoti plaša lietus mākoņu zona, līdz ar to dienā visā Latvijā līs, vietām pat stipri, gaidāms arī pērkona negaiss. Vietām, galvenokārt Latvijas austrumu daļā, lietusgāzes būs stipras.

Mērens dienvidu vējš dienas gaitā iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem, un negaisa laikā gaidāmas krasas vēja brāzmas līdz 15 – 19 metriem sekundē. Gaiss iesils līdz +19 - +24 grādiem, Kurzemē līdz +16 - +20 grādiem, bet pēc lietus gaisa temperatūra par 4 līdz 7 grādiem pazemināsies.

Pēc tam uz dažām dienām virs Latvijas atmosfēras spiediens paaugstināsies, tādēļ dienas būs saulainas un saglabāsies siltas, vien darba nedēļas izskaņā atkal jaunas nokrišņu zonas šķērsos Latvijas teritoriju, tādēļ gaidāms lietus, bet gaisa temperatūra dienas laikā pazemināsies par 3-5 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!