Portāls „Delfi” piedāvā šīsdienas Latvijas un pasaules aktuālāko notikumu apskatu.

Foto: LETA

Pirmdienas naktī Olaines ķīmiskajā rūpnīcā "Biolar" izcēlās plašs ugunsgrēks, kurā cieta pieci cilvēki, no tiem četri ugunsdzēsēji, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).


Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) 2012.gadā, salīdzinājumā ar 2011.gadu ir palielinājies par 5,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie sezonāli neizlīdzinātie dati.


Foto: LETA

Uz izmeklēšanas laiku no amata ir atstādināti abi Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) izmeklētāji, kurus brīvdienās uz aizdomu pamata par nozieguma pastrādāšanu aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).


Foto: Zvaigzne ABC

Jaunais latviešu zinātniskās fantastikas rakstnieks Toms Kreicbergs (Tom Crosshill) saņēmis jau otro nomināciju prestižajai "Nebula" balvai (Nebula Award) - pasaulē augstākajam literārajam apbalvojumam, ko piešķir par zinātniskās fantastikas žanrā tapušiem darbiem, portālu "Delfi" informē rakstnieka izdevēji no "Zvaigzne ABC".


Foto: AFP/Scanpix

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda tuvākajā laikā pievienosies Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubam Vinipegas "Jets", vēsta hokejista šosezon pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Novosibirskas "Sibirj"

Savukārt Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis pagarinājis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Ukrainas klubu Doņeckas "Donbass", vēsta komandas mājaslapa internetā.


Foto: AFP/Scanpix

Venecuēlas opozīcijas līderis Enrike Kapriless svētdien paziņoja, ka kandidēs 14.aprīļa prezidenta vēlēšanās, kad viņam par augsto amatu būs jācīnās ar pašreizējo valsts galvas pienākumu izpildītāju Nikolasu Maduro.


Foto: Publicitātes foto
Kompānijai "
BMW
"
izdevies atgūt pirmo vietu "premium" automobiļu tirgus segmentā
, apsteidzot līdzšinējo līderi "
Audi
", kamēr "
Mercedes-Benz
" joprojām ir trešajā vietā, liecina statistikas dati par februārī realizētajiem spēkratiem pasaulē, vēsta aģentūra "Automotive News".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!