Foto: F64

Pagājušajā diennaktī glābēji steigušies dzēst sešus kūlas un vienu meža ugunsgrēku, "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Savukārt ap pulksten 1.30 glābēji devās uz Blaumaņa ielu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija izveidojies sadūmojums. Pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas pagrabā deg sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā.

No degošās telpas ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pulksten 18.13 VUGD saņēma informāciju, ka Aizkraukles novada Skrīveru pagastā divstāvu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka vienā no divstāvu daudzīvokļu ēkas dzīvokļiem deg koka konstrukcijas četru kvadrātmetru platībā.

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās astoņos vakarā.

Pulksten 17.57 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ogres novada Meņģeles pagastu, kur pusotra stāva dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega sadzīves mantas viena kvadrātmetra platībā.

Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās un viens cilvēks no mājas evakuējās pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Pulksten 18.45 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Tāpat glābēju palīdzība bija nepieciešama Vānes ielā Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā.

No degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba divus cilvēkus, kas ugunsgrēkā cieta un nodoti NMPD mediķiem. No ēkas augšējiem trijiem stāviem ugunsdzēsēji glābēji evakuēja 11 cilvēkus. Darbs notikuma vieta noslēdzās četros pēcpusdienā.

Tāpat glābēji pirmdien no applūdušām teritorijām Sventes pagastā izglābuši trīs cilvēkus, bet Liepājā no Baltijas jūras izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji septiņu ēku dūmvados, divi dzīvojamie vagoni un automašīnas rezerves daļas, riepas, sadzīves mantas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un divos gadījumos atkritumi.

Pirmdien VUGD saņēma 47 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā sešus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un vienu uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!