Foto: LETA
Pirmdien Latvijā dzēsti 15 ugunsgrēki un vienā no tiem cietis cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pirmdienas vakarā glābēji saņēma izsaukumu uz Balviem, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega sadzīves priekšmeti un atkritumi 15 kvadrātmetru platībā. No piedūmotajām telpām tika izglābts viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās vēl desmit cilvēki. Pēc vairākām stundām ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar kādā daudzdzīvokļu mājā Rīgā, Čiekurkalnā, aizdegās adventes vainags. Lai arī degšanas platība nepārsniedza vienu kvadrātmetru, ēkā bija jūtama dūmu smaka, tāpēc iedzīvotāji izsauca glābējus. Šajā ugunsgrēkā cietušo nebija. Diennakts laikā četri ugunsgrēki dzēsti novados, septiņi Rīgā, bet četri citās pilsētās.

Pirmssvētku dienā VUGD darbinieki veikuši arī 15 glābšanas darbus - desmit novados, divus Rīgā, bet trīs citās pilsētās. Vēl 17 saņemtie izsaukumi izrādījušies maldinoši. Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti kopumā 8880 ugunsgrēki, tai skaitā 2769 gadījumos degusi kūla. Ugunsgrēkos cietuši 274, bet gājuši bojā 74 cilvēki, tostarp trīs nepilngadīgie, liecina VUGD apkopotā statistika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!