Pirmdien no rīta mūžībā aizgājis dominikāņu mūks, Rīgas Svētā Franciska draudzes prāvests un Garīgā semināra docētājs, priesteris Jānis Aglonietis - tēvs Alberts.
Aglonietis dzimis 1950.gada 28.augustā, par priesteri ordinēts 1975.gada 25.maijā.

Viņš kalpojis Svētā Franciska draudzē, bijis Betānijas Dominikāņu māsu klostera kapelāns, Laterāna Pontifikālās universitātes filiāļu Rīgas Teoloģijas institūta un Rīgas Augstākās reliģijas zinātņu institūta docētājs.

Atvadīties no priestera Aglonieša paredzēts otrdien, 13.jūnijā, plkst.11 Rīgā, Svētā Franciska baznīcā.

Bēru mise paredzēta trešdien, 14.jūnijā, plkst.12 Aglonas bazilikā. Aglonieti paredzēts guldīt Aglonas kapos.

Mirušā brālis Andris Aglonietis aģentūru informēja, ka Jānis Aglonietis miris šorīt 55 gadu vecumā pēc smagas slimības. Aptuveni pirms pieciem mēnešiem mediķi konstatēja garīdzniekam kādu asinsvēža paveidu.

Jānis Aglonietis dzimis kā septītais bērns ģimenē. 1968.gadā absolvējis Aglonas vidusskolu un iestājies Rīgas Garīgajā seminārā. Tajā pašā gadā Aglonieti iesauca dienestā PSRS bruņotajos spēkos. Pēc atgriešanās no armijas Aglonietis turpināja studēt teoloģiju, bet 1975.gadā viņš iesvētīts priesteru kārtā.

Savas dzīves laikā Aglonietis kalpojis Jūrmalas, Valmieras un Rīgas dievnamos, audzinājis jaunos mācītājus Rīgas Garīgajā seminārā, ir vairāku grāmatu un mācību līdzekļu autors. Pirms dažiem gadiem Jānis Aglonietis iestājās Dominikāņu ordenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!